ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ
  • combined
  • greekschools

Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμεθα στην ιστοσελίδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ  ο οποίος άρχισε να λειτουργεί από το 1969

Για την Ιστορία, επί του θέματος, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι χαρις στούς Πρόσφυγες  ÎœÎ¹ÎºÏÎ±ÏƒÎ¹Î¬Ï„ες, οι οποίοι  Î±Ï€ÏŒ του 1934-35 επανίδρυσαν την  Â«Î•Î¥Î‘Î“Î“Î•Î›Î™ÎšÎ— ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ» ÏƒÏ„η Νέα Σμύρνη. Και να συμπληρώσουμε επίσης ότι, Î®Ï„αν Σημαντικοί Μικρασιάτες, Καταξιωμένοι  Απόφοιτοι της Ευαγγελικής Σχολής στην Σμύρνη, οι οποίοι μαζί με τους άξιους διδάσκοντες στο σχολείο, όταν αυτό στεγαζόταν στην Κεντρική Πλατεία και εν συνεχεία από το 1966 στα κτίρια δίπλα στον Πανιώνιο, κατάφεραν την θεσμοθέτηση του σε Πρότυπο. Και  τούτο διότι το σχολείο, Î´ÎµÎ½ έπαυε να λειτουργεί με την ποιότητα και το κύρος ενός άτυπα προτύπου σχολείου με αποτέλεσμα να κριθεί και να αξιολογηθεί θετικά για την αναβάθμισή του σε Πρότυπο. 

Να γνωρίζετε δε ότι, σε ποσοστό που ξεπερνούσε το 80% και πλέον, οι αποφοιτήσαντες από την Ευαγγελική Σχολή πριν θεσμοθετηθεί σε Πρότυπο ήσαν και είναι επιστήμονες κύρους σε όλες τις βαθμίδες του πνευματικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού τομέα όχι μόνο εντός της Επικράτειας αλλά και στις πέντε Ηπείρους.

Επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε ότι, ήταν οι ίδιοι σημαντικοί Μικρασιάτες καταξιωμένοι απόφοιτοι ή απλά φοιτήσαντες στην Ευαγγελική Σχολή στη Σμύρνη, οι οποίοι ίδρυσαν και το Σύλλογό μας το 1970 με βασικό σκοπό την αναβάθμιση της ήδη λειτουργούσης Σχολής.

Ο Σύλλογος συνέχισε τη λειτουργία του με επιτυχία τα επόμενα χρόνια, με τη συμμετοχή πλέον μελών και τους φοιτήσαντες στην Ευαγγελική Σχολή στη Νέα Σμύρνη. Διοικείται από 9μελές Συμβούλιο και οι βασικές δραστηριότητές του είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις για την προαγωγή των ψυχικών και πνευματικών δεσμών μεταξύ των μελών και η σύσφιξη των σχέσεων όλων των πρώην συμμαθητών. Τα γραφεία του είναι στην οδό Ν. Πλαστήρα77 και Μέλιτος 1-3 στη Νέα Σμύρνη, τηλ.  210 9313761, όπου υπάρχει και εντευκτήριο για τα μέλη, κάθε Τετάρτη απόγευμα.

Μεταξύ των μελών του Συλλόγου είναι πολλοί έγκριτοι νέο-σμυρνιώτες και μέλη του δημοσίου βίου της πόλης, οι οποίοι φοίτησαν ως επί το πλείστον κατά τις δεκαετίες 1950 και 1960 της μεγάλης ακμής της Σχολής στη Νέα Σμύρνη. Βασική επιδίωξη της σημερινής διοίκησης είναι η αύξηση των ενεργών μελών του Συλλόγου με τη συμμετοχή αποφοίτων νεοτέρων τάξεων. Έτσι θα συνεχισθεί και θα διατηρηθεί η μακρά παράδοση των αρχών, που δίδαξε η ιστορική αυτή σχολή, σε όλες τις φάσεις λειτουργίας της, με τις οποίες γαλουχήθηκαν χιλιάδες Έλληνες από το 1733 μέχρι σήμερα.

Ευελπιστούμε ότι θα κατανοήσετε αυτά που αναφέραμε παραπάνω για την αποκατάσταση της αλήθειας για τη ιστορική συνέχεια της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης από την επανίδρυσή της από το 1935 έως σήμερα. Προσβλέπουμε δε σε μια καλή συνεργασία μεταξύ των συλλόγων μας, οι οποίοι άλλωστε επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς και διατελούμε.

 

Κατηγορίες

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2 επισκέπτες και 0 μέλη.